Hlavní obsah

Odsouzený ve Valdicích téměř umlátil spoluvězně tyčí, hrozí mu výjimečný trest

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Po jedenácti měsících ukončili královéhradečtí kriminalisté šetření pokusu o vraždu, k němuž došlo loni 13. května v areálu věznice ve Valdicích na Jičínsku. Padesátiletý muž, již odsouzený za pokus o vraždu na 12,5 roku, tam kovovou tyčí napadl spoluvězně.

Foto: Policie ČR

Tyč, kterou odsouzený použil při útoku na spoluvězně

Článek

„Muž napadl na pracovišti ze zatím nezjištěných důvodů svého 36letého spoluvězně. Opakovanými údery téměř čtyřkilogramovou, 90 centimetrů dlouhou kovovou tyčí mu způsobil zranění, která neměla fatální následky jen díky okamžité reakci spoluvězňů a také dozorců,“ potvrdila mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková.

Napadený vězeň byl s těžkými zraněními převezen do nemocnice a jeho léčba si vyžádala hospitalizaci.

„Obviněný muž vypověděl, že motivem útoku byly nevyřízené finanční dluhy, což poškozený vyvracel,“ poznamenala Ježková.

Vyšetřovatel si v průběhu objasňování případu vyžádal vypracování několika i opakovaných znaleckých posudků, a to z oborů soudního lékařství, psychologie a psychiatrie. V kontextu s dalším vyšetřováním se s verzí obviněného neztotožnil.

„Z tohoto důvodu uzavřel vyšetřování se závěrem, že se obviněný muž pokusil svého spoluvězně zavraždit,“ dodala mluvčí.

Policisté proto zaslali státnímu zástupci návrh na podání obžaloby. Pokud se soud ztotožní s žalobou státního zástupce, může být muž odsouzen až k trestu výjimečnému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám