Hlavní obsah

Požár v pankrácké věznici má na svědomí kuřák, škoda je 600 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Požár ve věznici v Praze-Pankráci zavinil dosud neznámý člověk, který kouřil na dvoře, kde bylo uskladněno polystyrenové obložení. Informovala o tom mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Škodu věznice odhadla na 600 tisíc korun.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Sanitka u pankrácké věznice

Článek

Požár vypukl ve věznici ve čtvrtek kolem 21. hod., o hodinu později byl uhašen. Vyšetřování případu hasiči už předali policii, doplnila Adamcová.

Kvůli ohni bylo evakuováno hlavně z preventivních důvodů na 400 odsouzených, kteří se ale přemisťovali jen uvnitř vězeňského areálu. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Požár ve věznici na PankráciVideo: Novinky

Více než stovka evakuovaných vězňů opustila své cely kvůli dýmu, který se do nich dostal. Ještě v noci se ale všichni evakuovaní vrátili do svých cel, uvedla Vězeňská služba.

Nikdo podle ní nebyl při požáru ohrožen na životě. Šest lidí se však nadýchalo kouře, a byli proto ošetřeni.

Chvíli před požárem zasahovali v areálu záchranáři, kteří byli přivoláni k vězni, jehož se snažili oživit. Resuscitace ale nebyla úspěšná a jeho úmrtím se nyní Vězeňská služba zabývá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám