Hlavní obsah

Záchranáři jeli na Pankrác k mrtvému vězni, zatím vypukl požár. Stěhovali stovku trestanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Do pankrácké věznice přijeli ve čtvrtek večer záchranáři původně k případu vězně, který nejevil známky života. V průběhu zásahu však na dvoře vypukl požár, který si vyžádal rozsáhlou evakuaci a povolání záloh.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár ve věznici na PankráciVideo: Novinky

 
Článek

Záchranářům se nepodařilo vězně, k němuž byli původně přivoláni, oživit a lékař konstatoval smrt. Jeho úmrtí však podle mluvčího věznice Jiřího Dolejšího s pozdějšími událostmi nijak nesouvisí. Během zásahu záchranářů vypukl na dvoře věznice požár, při němž vzplál stavební materiál, který tam byl uskladněn kvůli zateplování jedné z budov.

Protože vítr hnal jedovatý kouř přímo na vězeňské budovy, museli být trestanci přesunuti. "Hořel stavební materiál na ploše zhruba deset krát deset metrů na prostranství dvora u jedné z budov," uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Mluvčí věznice doplnil, že hořel polystyren. Po 22:00 již byl požár uhašen.

Dozorci museli z dovolené

Oheň podle Dolejšího nenarušil bezpečnost věznice. "Jsme na podobné situace připraveni. Jednalo se jen o přesun z jedné budovy do druhé," popsal situaci mluvčí pankrácké věznice. Podle něj se jednalo o evakuaci více než stovky vězňů, původní informace hovořily až o čtyřech stovkách lidí.

Navzdory vysokému počtu evakuovaných se naštěstí mnoho lidí nezranilo. Pouze dva dozorci museli být ošetřeni kvůli nadýchání kouřem, oznámila mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová. Protože se však jednalo o rozsáhlé manévry, vězeňská služba musela kvůli této mimořádné události podle informací Novinek povolat z dovolených další dozorce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám