Hlavní obsah

Cizinci obírali stát na daních sedm let, škoda je až 200 miliónů

Právo, zaš
Cheb
Aktualizováno

Až o 200 miliónů korun mohli okrást český stát dva cizinci prodávající cigarety v Chebu. Původně se hovořilo o daňovém úniku ve výši 64 miliónů, pracovníci finanční správy odhady navýšili během úterního zásahu v prodejnách Vinoshop a Petr Shop na tržnici ve Svatém Kříži.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Případ pod krycím názvem Habu II realizuje Karlovarská daňová kobra od Velikonočního pondělí. Podvodů se měla dopustit dvojice cizinců, které už policisté zatkli. Podle informací Práva je minimálně jeden z nich Vietnamec.

„Kriminalisté podezírají cizince, že v průběhu necelých sedmi let odebírali od velkoobchodní společnosti cigarety v hodnotě stovek miliónů korun,“ sdělila policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Podle informací Práva je minimálně jeden z cizinců Vietnamec. Muž cigarety nakupoval a prodával na živnostenský list svého krajana. Státu přitom neodváděl DPH a daň z příjmů. V obou prodejnách policisté v úterý našli kolkované i nekolkované cigarety. Zatímco kolkované zboží půjde do dražby a výtěžek z části pokryje daňový nedoplatek, nekolkované zabaví celníci.

Na případu pracuje 80 kriminalistů, policistů, celníků a Generální ředitelství finanční správy. Aktuálně provádí řadu domovních a nebytových prohlídek v Chebu a jeho okolí. Zda budou oba cizinci obviněni, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám