Hlavní obsah

Starostovi zřejmě někdo otrávil krávy, veterináři čekají na výsledek pitvy

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Starostovi Čimic na Klatovsku Jaroslavu Kučerovi zřejmě někdo otrávil krávy. Dvě telata a jednu dospělou jalovici našel uhynulé na pastvě, další kráva byla ve špatném stavu a bude se muset zřejmě utratit. Případem se už začala zabývat policie a veterinární správa.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Prvotním vyšetřením jsme vyloučili, že by zvířata uhynula v důsledku nějaké bakteriální či virové nákazy. Teď čekáme na výsledek pitvy. Jestliže se zjistí indicie svědčící pro otravu, odebereme vzorky orgánů k toxikologickému vyšetření,“ uvedl Václav Poláček ze Státní veterinární správy pro Plzeňský kraj.

Podle něho už policisté obdrželi trestní oznámení. „Společně s nimi budeme dál situaci sledovat,“ dodal Poláček. Podle něho je majitel krav přesvědčen o tom, že mu je někdo otrávil. „Opravdu to nebývá zvykem, aby takhle najednou pošlo několik zvířat,“ uzavřel Poláček.

Starosta chová desítky krav. Pastvinu včetně stáje má hned za domem. Právu se ho zatím nepodařilo zastihnout. Ze stodoly mu prý také zmizel vůz značky Škoda Felicia, který měl klíčky v zapalování.

Podle sušického veterináře Ludvíka Mikoška to vypadá na otravu močovinou. „Byl jsem na místě, je to můj odhad podle toho, jak zvířata vypadala. Jasno bude až po pitvě,“ řekl Mikoška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám