Hlavní obsah

Ve Vrbně pod Pradědem hořel panelák, v bytě našli mrtvého muže

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrbno pod Pradědem

U požáru bytu v osmipatrovém bytovém domě zasahovali v noci na středu hasiči ve Vrbně pod Pradědem. Uvnitř objevili mrtvého 43letého muže, dalším čtyřem lidem museli pomáhat záchranáři.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár vznikl v kuchyni dvoupokojového bytu ve druhém patře.

Článek

„Hořelo v bytě ve druhém patře bytového domu. Požár vznikl v kuchyni a kouř poškodil i obývací pokoj. Hasiči dostali oheň pod kontrolu během 24 minut, také dohašování zvládli velmi rychle,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela. V bytě hasiči po zásahu objevili jeho uživatele, který již byl po smrti.

Při požáru zasahovala i záchranná služba, která pomáhala čtyřem lidem. „Samotným požárem byla postižena čtyřicetiletá žena, u níž záchranáři zjistili lehké nadýchání zplodinami hoření. Dalším třem lidem, šestašedesátiletému muži, devětačtyřicetileté a devětatřicetileté ženě, musela být poskytnuta lékařská péče záchranářů pro interní obtíže či akutní stresovou reakci. Nikdo z nich však neutrpěl při požáru zranění,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl. Všichni byli ošetřeni na místě.

Příčinu vzniku požáru i okolnosti úmrtí nyní zjišťuje policie ve spolupráci s vyšetřovateli hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám