Hlavní obsah

Cizinec s nabitým samopalem spolkl při zatýkání v centru Prahy kokain

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Francouze s nabitým samopalem a s kokainem zadrželi o víkendu pražští policisté v centru Prahy. Muž před nimi ovšem stihl drogu spolknout a předávkovat se, proto musel být převezen nejprve do nemocnice a pak do cely. Nyní čelí obvinění nejen z držení drog, ale i z nedovoleného ozbrojování.

Kriminalisté zadrželi muže se samopalem a pod vlivem drogVideo: PČR, Novinky

 
Článek

Policisté v noci na neděli prováděli kontroly na Václavském náměstí zaměřené právě na prodej drog. U pasáže Lucerna si všimli dvojice mužů s igelitkou, kteří už v minulosti měli problémy s drogami.

„Přistoupili jsme ke kontrole totožnosti a mezitím jeden z nich neustále něco hledal v igelitové tašce. Protože jsme měli podezření, že by tam mohl mít zbraň nebo drogy, odebrali jsme mu ji. Byl v ní nabitý samopal,“ řekl Novinkám zasahující policista Martin Kloubek. V samopalu bylo třicet nábojů.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté zadrželi podezřelému muži samopal

Když chtěli 40letého cizince spoutat, začal se bránit a v jednu chvíli spolkl asi 15 až 20 gramů drogy. „Byl to těžký zákrok, protože cizinec je bývalý boxer a navíc byl pod vlivem drog, takže ho nic nebolelo. Nakonec se nám podařilo strhnout ho k zemi a dát mu pouta,“ konstatoval Kloubek.

Agresor nakonec skončil v nemocnici, kde mu museli vypumpovat žaludek, jelikož se předávkoval. Jaké drogy měl u sebe, určí až expertiza, podle prvních informací to byl kokain.

Muž podle mluvčího policie Tomáše Hulana strávil ve vězení již deset let. Například za loupež, nedovolené ozbrojování nebo maření výkonu úředního rozhodnutí. Policisté podali návrh na vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám