Hlavní obsah

Útočník v centru Prahy vyhrožoval teleskopickým obuškem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Napadení dvou mužů zabránili kriminalisté v centru Prahy, kteří měli políčeno na kapesní zloděje. Zaregistrovali totiž hádku tří mužů, z nichž jeden vytáhl teleskopický obušek a vyhrožoval zbývajícím dvěma zabitím. Policisté ho za pomocí zbraní zpacifikovali.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté tasili na ozbrojeného muže pistoleVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se odehrál v druhé polovině března kolem poledne na Václavském náměstí. Kriminalisté si všimli trojice mužů, z nichž jeden dorážel na zbývající dva nepublikovatelnými výrazy. Policisté ho proto začali sledovat.

„V pasáži Lucerna mužova agresivita vygradovala natolik, že do jednoho z dvojice začal strkat a poté dokonce vytáhl teleskopický obušek. Ten napřáhl proti atakovanému muži se slovy, že ho zabije,“ popsala v pondělí mluvčí policistů Iveta Martínková.

To byl impuls pro detektivy, kteří tasili zbraně a přinutili útočníka, aby si lehl na zem. Následně mu nasadili pouta.

Na služebně násilník přiznal, že muže neznal a během chůze se k nim připojil. Údajně jim vyprávěl o svých problémech, a protože dvojice nereagovala podle jeho představ, zaútočil.

„Detektivové třiatřicetiletému muži sdělili podezření z trestných činů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Celý případ už byl ve zkráceném přípravném řízení předán státnímu zástupci. V případě odsouzení za tyto delikty hrozí násilníkovi až tři roky vězení,“ uzavřela Martínková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám