Hlavní obsah

Letecké záběry: Mnohakilometrové kolony v Praze, které odklonily americký konvoj

– Praha

Tři nehody na Pražském okruhu a několikakilometrové kolony odklonily v pondělí dopoledne konvoj americké armády na objízdnou trasu. První část vojáků, kteří přespali v Liberci, tak měla asi hodinu a půl zpoždění.

BEZ KOMENTÁŘE: Na pražském okruhu se vytvořila obrovská kolonaVideo: Miroslav Kovář

 
Článek

Američtí vojáci vyjeli z Liberce v pondělí v osm hodin ráno, původně měli dorazit po Pražském okruhu do Ruzyně v 11.00. Nehody je ale donutily změnit trasu přes Jižní spojku, ulici Radlickou a Rozvadovskou spojku zpět na okruh. Do kasáren se tak dostali až kolem 12.30.

Na nehody, které s konvojem nijak nesouvisely, byli všichni zainteresovaní připraveni rychle zareagovat. „Vždycky něco nastane. Díky softwaru můžeme sledovat situaci on-line, mohli jsme zabránit tomu, aby se jednotlivé díly kolony přiblížily k dopravní nehodě a způsobily nějakou větší dopravní újmu," uvedl ministr obrany Martin Stropnický po jednání vlády.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zavíraly se tunely

Nejvážnější nehoda se stala na 18. kilometru ve směru na Ruzyni, kde se střetly tři kamióny. „Jeden z řidičů byl v nákladním autě zaklíněný a musel být vyproštěn,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan. [celá zpráva]

Okruh byl kvůli nehodě asi na půl hodiny uzavřen. Poté byl zprovozněn jeden jízdní pruh.

Ve stejném směru o dva kilometry dřív se střetly dva kamióny, nikdo se nezranil. V protisměru na 19. kilometru řešili policisté ještě nehodu dvou osobních aut a jednoho nákladního.

BEZ KOMENTÁŘE: Americký vojenský konvoj přijel do kasáren v Praze-RuzyniVideo: Novinky

Kolony se tvořily nejen kvůli těmto nehodám, ale i nárazovému uzavírání Lochkovského a Cholupického tunelu. Jak vysvětlil mluvčí policie, bylo to nutné z důvodu blokového odbavování aut v tunelech.

„V tunelech nesmí stát kolony, proto jakmile uvidí obsluha kamer, že dochází k jejich tvorbě, tunely uzavře. Opět se otevřou, až auta odjedou jak z tunelu, tak za výjezdem z nich,“ konstatoval Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám