Hlavní obsah

Důchodce zranil ve Zbyslavicích motorkáře, policisté hledají svědky nehody

Právo, plk
Ostrava

Po svědcích dopravní nehody, při níž se v pátek odpoledne ve Zbyslavicích nedaleko Ostravy zranil šestašedesátiletý řidič osobního auta motorkáře, pátrají ostravští policisté.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo krátce po 15. hodině. Důchodce projížděl Zbyslavicemi, odbočoval přitom doleva z vedlejší ulice Malá Strana na Hlavní ulici ve směru na Čavisov.

„Měl dát přednost motocyklistovi z Opavska jedoucímu po Hlavní ulici od Čavisova, v křižovatce tvaru písmena T však došlo z přesně nezjištěných příčin ke střetu. Motocyklista upadl na vozovku a utrpěl zranění s dobou léčení delší než šest týdnů,“ popsala nehodu krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Dechová zkouška u řidiče auta byla negativní, u řidiče motocyklu byl s ohledem na zranění nařízen odběr krve. Škoda na vozidlech je minimálně 20 tisíc korun.

Okolnosti nehody nyní prověřují ostravští kriminalisté, ti už zahájili trestního řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Kvůli řádnému prověření nehody by policisté přivítali svědky události. Ti mají kontaktovat vyšetřovatele na bezplatné policejní lince 158 nebo je sdělit policistům na nejbližší policejní služebně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám