Hlavní obsah

Dva mrtví na Proseku byli zavražděni. K činu už se přiznal 48letý Slovák

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nařízená soudní pitva potvrdila, že dva mrtví nalezení v pátek dopoledne na pražském Proseku, zemřeli násilnou smrtí. K vraždě dvou Čechů se už přiznal osmačtyřicetiletý Slovák. V sobotu o tom informoval pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pohřební vůz před domem, kde se obě vraždy odehrály.

Článek

„Nařízená soudní pitva prokázala, že oba muži zemřeli násilnou smrtí. K oběma vraždám se osmačtyřicetiletý muž ze Slovenska, který byl zadržený přímo v bytě, přiznal,“ informoval Daněk.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Kriminalističtí technici na místě činu

První obětí byl 52letý Čech. Zavražděn byl podle poznatků policie 17. března při hádce v opilosti. Druhou obětí byl šedesátiletý muž, který byl zavražděn 24. března.

„Důvodem druhé vraždy bylo to, že poškozený přišel do bytu a zjistil, že se tam stala vražda. Pachatel ve snaze maskovat první vraždu tedy provedl další,“ uvedl policejní mluvčí.

BEZ KOMENTÁŘE: Kriminalisté na místě nálezu tělVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Osmačtyřicetiletý Slovák nevraždil poprvé. Za vraždu, kterou spáchal v roce 1989 v Bratislavě, si už odseděl 12 let ve vězení.

S mužem bylo zahájeno trestní stíhání a v současné době je umístěn ve vazbě. V případě odsouzení mu hrozí 15 až 20 let vězení nebo až výjimečný trest.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám