Hlavní obsah

Muž odpočíval po práci na zahradě, kamarád ho mezitím umlátil kladivem

Právo, jr
Zlín

Kladivem do hlavy umlátil k smrti svého kamaráda devětatřicetiletý muž v Napajedlech na Zlínsku. Policisté pachatele činu, který se odehrál ve středu, dopadli a obvinili ho z trestného činu vraždy.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Obviněný devětatřicetiletý muž ze Zlínska pravděpodobně několikrát udeřil svého šestačtyřicetiletého známého kladivem do hlavy. Ten vážným zraněním na místě činu podlehl,“ informoval v pátek mluvčí Krajského ředitelství policie ČR ve Zlíně Petr Jaroš.

Dvojice mužů se podle policie znala již mnoho let. „V osudný den spolu odešli na jednu ze zahradních chatek stojících nad Napajedly. Naplánovali si, že poryjí zahradu a ostřihají stromy. Při práci popíjeli alkohol. Došlo ke konfliktu. Obviněný v momentě, kdy starší muž pravděpodobně odpočíval na pohovce, vzal kladivo a několikrát jej udeřil do hlavy. Poté z chaty odešel do centra Napajedel a pokračoval v pití alkoholu. Večer se však rozhodl, že svůj čin oznámí policistům,“ popsal Jaroš.

„Z telefonní budky zavolal na linku 158 a poté počkal na hlídku, se kterou se vydal na místo činu. Po prohlídce chaty, ve které se opravdu nacházelo mrtvé tělo, devětatřicetiletého muže podezřelého z vraždy policisté okamžitě zadrželi,“ uvedl mluvčí.

Obviněnému hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Reklama

Výběr článků

Načítám