Hlavní obsah

Exnáměstkovi ukradli služební kartu s PIN. Ostrava po něm chce 100 tisíc

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Nezvyklou událost řeší město Ostrava. Po bývalém náměstkovi primátora Tomáši Suchardovi (Ostravské fórum) se snaží vymoci škodu ve výši 100 tisíc korun. Ta vznikla tak, že exnáměstkovi vloni někdo z jeho auta ukradl doklady, kde měl i služební platební kartu s limitem 100 tisíc korun.

Foto: Magistrát města Ostravy

Tomáš Sucharda (ČSSD)

Článek

Sucharda měl na městské kartě nalepený i PIN, což bylo v rozporu s pravidly jejího užívání. Proto ostravští radní v úterý rozhodli, že škodu chtějí zaplatit po bývalém náměstkovi. Médiím to ve středu sdělil ostravský primátor Tomáš Macura (ANO).

„Šlo o to, že pan bývalý náměstek nešťastným způsobem umožnil zneužití platební karty tím, že si u ní nechal PIN, čímž porušil dohodu o používání této platební karty, kterou každý z náměstků musel podepsat. Kdyby u karty nebyl PIN, tak by z ní dvakrát 50 tisíc korun zřejmě nebylo vůbec odcizeno,“ uvedl primátor.

„Doufáme, že se k věci pan Sucharda postaví čelem a vzniklou škodu městu uhradí. Zatím však na naši výzvu nereagoval,“ dodal Macura.

Novinářům Tomáš Sucharda následně sdělil, že celá záležitost je pro něj obrovským ponaučením. „Byla to souhra okolností tehdy. Den předtím jsem něco vyřizoval v bance. Kromě zneužití služební karty došlo i k odcizení prostředků z mého osobního účtu. Měl jsem v autě totiž i dokumenty k mému osobnímu účtu,“ líčil celou událost exnáměstek.

Dodal, že policie už pachatele zadržela. „Státní zástupce je již obvinil. Vzniklou škodu jsem nárokoval v trestní věci,“ upřesnil Sucharda s tím, že město postupuje standardním způsobem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám