Hlavní obsah

Lupiči ubili seniora dřevěnou holí, soud jednomu z nich potvrdil devět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Olomoucký vrchní soud potvrdil organizátorovi loupeže na Slovácku Vratislavu Pospíšilovi devět let vězení. Podle rozsudku muž naplánoval v roce 2009 na Uherskohradišťsku loupež, která skončila vraždou seniora. Společně s ním se na přepadení podíleli další tři muži. Jeden zemřel, zbývající dva si odpykávají za vraždu osmnáctileté tresty.

Foto: Aleš Fuksa , Právo

Vratislav Pospíšil u Krajského soudu ve Zlíně

Článek

Případem Pospíšila se soudy zabývaly několikrát. Během řízení uprchl, dopaden byl loni v Anglii a požádal o nový proces.

Podle obžaloby se čtyři muži v listopadu 2009 domluvili, že okradou dvaaosmdesátiletého muže v části obce Mistřice Javorovec. Pospíšil a Pavel Daniel, který již zemřel, údajně koordinovali jednání skupiny a čekali ve voze. Slovenský dělník Roland Makó s nezaměstnaným Liborem Vaďurou měli jít do domku pro peníze.

Seniora, pokud by se bránil, měli paralyzovat pepřovým sprejem, lepicí páskou a provazem. Loupež měla však nakonec tragické následky. Když je přepadený důchodce začal vykazovat z domu, muži jej podle rozsudku napadli. Makó jej mimo jiné rdousil a Vaďura jej bil do hlavy dřevěnou holí, čímž mu způsobili smrtelná zranění. Z domku si odnesli 250 korun a lahev vodky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám