Hlavní obsah

Byla to hrozná bolest, byl to mžik, vypověděla žena politá kyselinou

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Krajský soud v Plzni pokračuje v projednávání případu napadení 25leté Martiny P. kyselinou. Před soudem se z bezcitného útoku zpovídá její expřítel Jan Dubský. V úterý se přehrával videozáznam s výpovědí mladé ženy, protože její osobní výslech před soudem lékaři nedoporučili s tím, že to v ní může opět oživit vzpomínky na prožitou událost, což by ji velmi silně traumatizovalo.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Jan Dubský u soudu

Článek

„Vyšla jsem z domu a zamířila k autu. Zasunula jsem klíčky do zapalování a najednou se otevřely dveře. První, co jsem viděla, byly boty. Chtěla jsem se podívat, kdo to je. Ten člověk měl ale hlavu nad střechou auta, takže jsem na něj neviděla,“ popisovala Martina P., co předcházelo útoku.

Pak jí ten člověk nalil nějakou tekutinu do obličeje. „ Zvedla jsem ruce a vykřikla. Ještě jsem zaregistrovala postavu, jak odchází. V ten moment mi blesklo hlavou, že je to Dubský. Pak mě to začalo pálit v obličeji, byla to hrozná bolest, byl to mžik,“ pokračovala napadená žena s tím, že se přestala zajímat o všechno kolem sebe a začala bojovat o život.

Vyhrožoval, že pokud se někde potkáme, nemuselo by to dobře dopadnout.
poškozená

Napadená se také rozpovídala o vztahu s obžalovaným. S Dubským se seznámili v roce 2010. „Později jsme začali spolu chodit. Choval se ke mně hezky, říkal, že mě má rád a že chce být se mnou. Byl ale docela žárlivý, jeho poznámky jsem ale nebrala vážně,“ vypovídala Martina P.

Zjistila, že lže

Koncem roku 2012 začala mít podezření, že Dubský má více žen. Dokonce zjistila, že dům, kde bydlí, je psán na nějakou ženu. „Uhodila jsem na něho, on mě ubezpečoval, že nikoho jiného nemá. Vždycky, když jsem narazila na toto téma, byl podrážděný. Naštval se, že ho osočuju. Mně to začalo vadit, navíc jsem zjistila, že mi lže,“ pokračovala Martina.

BEZ KOMENTÁŘE: Odsouzený Dubský u souduVideo: Patrik Biskup, Právo, Novinky

Na přelomu července a srpna 2013 se rozešli. „Týden potom, co jsem ukončila náš vztah, mi začal psát esemesky a maily, že by mě rád viděl, že mě miluje, že se rozejde se svojí přítelkyní a bude se mnou. Já jsem mu řekla, že to mám vyřešené a že se k němu nevrátím,“ vypovídala žena.

Smazala jeho číslo

Zlom v jeho chování nastal na konci září, když zjistil, že si našla nového přítele. „Začal vyvádět, jak si dovoluju scházet se s někým jiným, co jsem si to vůči němu dovolila, že mi věřil a myslel si, že se k němu vrátím. Sprostě mi nadával, že jsem kurva. Vyhrožoval, že pokud se někde potkáme, že by se nemusel udržet a nemuselo by to dobře dopadnout,“ řekla Martina P. do policejního protokolu.

Od známých se dozvěděla, že dával na Facebook různé ublíženecké statusy, že tam popisuje, jak jsou ženské mrchy, psal tam něco o nějaké svini. „Všem bylo jasné, že je to směřováno na moji osobu. Už jsem s ním nechtěla mít nic společného. Smazala jsem jeho číslo telefonu a vyhýbala se mu,“ uzavřela výpověď Martina.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám