Hlavní obsah

Zloděj málem zabil seniorku, která ho přistihla, když kradl potraviny

Novinky, kre
Jihlava

Dvaačtyřicetiletý muž vlezl minulou středu do rodinného domku v Jihlavě Při krádeži potravin ho přistihla majitelka domu. Muž se ji podle policistů pokusil zabít, ženě se ale podařilo utéct k sousedům. Muže zadržela policie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Osmdesátiletou ženu napadl muž poté, co ho načapala, jak krade v jejím domě. „Ve spíži nejdříve odcizil různé potraviny, které si odnesl ven z domu. Poté se do domu znovu vrátil a v páchání trestné činnosti pokračoval - odcizil potraviny z mrazicího pultu,” uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Muž se ve snaze zabránit možnému trestnímu stíhání pokusil podle obvinění seniorku zabít. Té se ale podařilo útočníkovi vysmeknout a utekla k sousedům, kteří zavolali policii.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Policisté muže podezřelého z násilného trestného činu zadrželi. Pachatel způsobil ženě zranění, se kterými musela být několik dnů hospitalizována ve zdravotnickém zařízení,” řekla Čírtková. Seniorka navíc utrpěla velký psychický šok.

Policie obvinila muže z pokusu o vraždu, porušování domovní svobody a krádeže.

Muž skončil ve vazbě

„Vyšetřovatel současně podal podnět k vypracování návrhu na vzetí muže do vazby. Státní zástupce po provedení všech nezbytných procesních úkonů podnětu vyhověl a podal návrh na mužovo vazební stíhání. Okresní soud návrh akceptoval a rozhodl o vazbě,” dodala mluvčí.

Policisté muže eskortovali do brněnské vazební věznice. V případě prokázání viny může strávit za mřížemi 15 až 20 let, možný je i výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám