Hlavní obsah

Policie v Drásově objevila tělo. Zřejmě lupiče, který ukradl 77 miliónů

Aktualizováno

Tělo lupiče, který se v roce 2006 podílel na loupeži 77 miliónů korun, objevila policie na pozemku v Drásově na Brněnsku. Uvedla to v pátek televize Nova. Případ vyšetřuje Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ).

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Tělo bylo podle Novy zakopané pod zemí na jednom z pozemků v Drásově a vyšetřovatelé jsou přesvědčení, že patří pohřešovanému Robertu Hicklovi. Jak dlouho bylo tělo v zemi, není dosud jasné, podle svědků bylo ale ve značném stádiu rozkladu. Ostatky by měly identifikovat testy DNA.

Na místě od čtvrtka pracovaly desítky policistů, využily i bagr, práce pokračovaly také v pátek. Po muži policisté pátrali řadu let.

Starostka Drásova Martina Bočková (nez.) České televizi potvrdila, že v katastru obce probíhaly výkopové práce. Pozemky, na nichž se kopalo, podle Novy patří Romanu Dolíhalovi, který je hlavním podezřelým z loupeže desítek miliónů z roku 2006. Dosud ale proti němu chyběly důkazy.

„Je to majitel pozemku, na němž se nachází námi dlouhodobě kritizovaná černá skládka. Pokud mám informaci, tak v současné době je majitel ve vazební věznici v Praze. Kvůli čemu, to nevíme, ale proslýchá se, že jde o zvláště závažnou násilnou trestnou činnost,“ řekla ČT starostka Bočková

„Mohu pouze potvrdit, že od včerejška provádíme úkony trestního řízení. Případ dozoruje státní zastupitelství v Brně. Úzce spolupracujeme i s kriminálkou krajského ředitelství policie,“ řekl Právu mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Mluvčí Krajského státního zastupitelství v Brně Hynek Olma odmítl k případu poskytnout jakékoli konkrétní informace. „Nebudeme se v tuto chvíli nijak vyjadřovat,“ konstatoval pouze.

K loupeži 77 miliónů korun došlo 9. srpna 2006 na silnici mezi Slavkovem u Brna a Rousínovem. Lupiči ve stříbrném osobním autě donutili zastavit posádku vozu bezpečnostní agentury Brink's C.L. Podle svědků z auta následně vyskákalo několik mužů v policejních uniformách se samopaly a protitankovou střelou. [celá zpráva]

Posádka lupičům peníze vydala, ty se už nikdy nenašly. Nikomu se tehdy nic nestalo. V historii České republiky to byla jedna z největších loupeží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám