Hlavní obsah

Zloděj ukradl na Teplicku auto s ženou a dítětem

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Klíče v zapalování, vzadu v sedačce malý syn. Když takto nechala ve středu ráno své auto před obchodem ve Rtyni nad Bílinou na Teplicku mladá žena, nenapadlo ji, že než koupí dítěti svačinu, může se něco stát. V její nepřítomnosti se auto pokusil ukrást 37letý muž.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chvilkové nepozornosti řidičky využil muž, který před obchodem postával. Skočil do auta a začal startovat.

„Žena vyběhla z prodejny a zadními dveřmi stačila naskočit do auta, než se rozjelo. Muže opakovaně prosila, aby ji i syna z auta pustil. Po několika stovkách metrů vůz zastavil, a vystrašená matka i se synem mohli vystoupit,“ popsal Právu dramatické okamžiky teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Muž pokračoval s kradeným autem v jízdě. Daleko ale nedojel, asi po kilometru nezvládl řízení a sjel s autem z komunikace do pole, kde se převrátil. Při karambolu utrpěl zranění, kvůli kterým byl vrtulníkem transportován do nemocnice.

„Zda byl pod vlivem alkoholu, nebo jiných návykových látek je předmětem dalšího vyšetřování,“ poznamenal Vítek s tím, že pachatel nyní čelí podezření z krádeže.

Žena i chlapec zřejmě měli štěstí v neštěstí. Kdyby je totiž muž nenechal vystoupit, dost možná by havaroval i s nimi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám