Hlavní obsah

Protikorupční policie zasahovala na ministerstvu pro místní rozvoj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Detektivové z protikorupčního policejního útvaru zasahovali v budově ministerstva pro místní rozvoj, které vede Karla Šlechtová z hnutí ANO. Spekulace o tom, že policisté hledali důkazy kvůli IT zakázce na monitorovací systém, potvrdila sama ministryně Šlechtová. Další informace nesdělila.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministerstvo pro místní rozvoj

Článek

Zásah Právu potvrdil mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej. „Provádíme úkony trestního řízení v rámci jedné věci, kterou se zabýváme,“ konstatoval bez jakýchkoliv dalších podrobností Ibehej.

Ministerstvo zásah potvrdilo, bližší informace podobně jako policie zveřejnit odmítlo. „Ministerstvo pro místní rozvoj poskytuje maximální součinnost při vyšetřování. Více se k dané věci nebudeme vyjadřovat,“ uvedla mluvčí úřadu Veronika Vároši.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Že jde o zakázku na monitorovací systém, Právu nepřímo potvrdil i ministr financí Andrej Babiš (ANO). „Ministerstvo financí dokončilo návrh zprávy z auditu monitorovacího systému pro strukturální fondy, který byl předán úředníkům ministerstva pro místní rozvoj. Podklady k auditu si policie od ministerstva financí vyžádala minulý týden,“ řekl k tomu šéf resortu financí.

„Ministerstvo pro místní rozvoj má nyní deset dní na vyjádření k auditu, poté se ty komentáře zapracují a bude možné vydat zprávu. Předpokládám, že by to mohlo být asi za tři týdny. O audit nás požádala Evropská komise, není to nic nestandardního,“ dodal odpoledne na tiskové konferenci 1. náměstek ministerstva financí Lukáš Wagenknecht.

Monitorovací systém měl evidovat všechny evropské dotace v období let 2014 až 2020. Zakázku za zhruba jednu miliardu korun získaly v minulém roce firmy Tesco SW a Datasys.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám