Hlavní obsah

Ostravská dálniční kobra stíhala dvě audi ukradená v Rakousku

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Hned dva úspěšné zákroky proti zlodějům luxusních automobilů značky Audi mají za sebou policisté z ostravského dálničního oddělení. V prvním případě policisté zadrželi i řidiče ukradeného auta, ve druhém případě řidič uprchl přes pole do Polska.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování ukradeného autaVideo: Policie ČR

 
Článek

První zákrok se odehrál před týdnem, kdy policisté na ostravské části dálnice, kde je rychlost omezena na 60 kilometrů za hodinu, zaregistrovali v časných ranních hodinách auto projíždějící výrazně vyšší rychlostí.

”Na pokyn hlídky k zastavení zareagoval řidič vozu zvýšením rychlosti a začal ujíždět směrem k polské hranici. Řidič při snaze hlídce ujet ohrožoval jiné řidiče, předjížděl je ve vysoké rychlosti kolem 200 kilometrů za hodinu, a to i zprava v prostoru krajnice,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Dálniční hlídka vůz pronásledovala po dálnici A1 v Polsku až ke sjezdu u obce Mszana ve směru jízdy na Katowice.

Foto: Policie ČR

Jedno z ukradených aut, které se podařilo policii odchytit na dálnici.

”Vůz se nato podařilo hlídce bezpečně předjet a zablokovat. Řidič se dal na útěk směrem do zástavby domů. Po zhruba kilometrovém běhu byl muž policistou dostižen. Při prověřování se zjistilo, že vůz byl v ranních hodinách odcizen v Rakousku a řidič nebyl držitelem příslušného řidičského oprávnění. Na místě si věc převzali polští policisté,“ dodala mluvčí.

Druhý řidič utekl

Podobný zákrok dálniční hlídka absolvovala v pátek rovněž brzo ráno, kdy na dálnici spatřila jiný vůz Audi A3 s rakouskou registrační značkou. Hlídka si při jízdě všimla poškozeného zámku dveří vozu, automobil proto chtěla zastavit. Řidič zareagoval na pokyn k zastavení úhybným manévrem a začal ujíždět ve směru na Polsko.

„Policisté brzy zjistili motiv řidičova jednání, automobil byl odcizen kolem šesté hodiny v Rakousku. Vůz byl opět pronásledován po dálnici A1 a znovu na sjezdu u obce Mszana se snažil dálnici opustit. Jízdu však nezvládl a narazil do svodidel, načež se řidič dal na útěk do polí,“ uvedla mluvčí.

Vzhledem k počasí mohli policisté auto zastavit až o kus dál, takže se šoférovi podařilo utéct. Pátrání po něm převzali policisté z Polska.

Reklama

Výběr článků

Načítám