Hlavní obsah

Mladík na nádraží z nudy házel kamenem, vážně zranil cestující ve vlaku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S těžkým zraněním hlavy skončila v pondělí odpoledne v nemocnici cestující z osobního vlaku mířícího do Kralup nad Vltavou. Trefil ji kámen, který hodil nudící se 23letý mladík na nádraží v pražské Bubenči. Mladý muž navíc neměl na území metropole co dělat.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oznámení přijali policisté kolem půl páté od Českých drah s tím, že vlak ještě na území Prahy zasáhlo několik kamenů, které se dostaly i do soupravy. Celou trasu okamžitě projela hlídka, která našla na nádraží Bubeneč podezřelého mladíka.

„Muž se přiznal k tomu, že po projíždějících soupravách házel kamení. Jako důvod svého počínání uvedl, že se při čekání na svůj spoj nudil a takto si chtěl ukrátit dlouhou chvíli,“ sdělila mluvčí policie Iveta Martínková.

Jak dále při výslechu uvedl, netušil, že poškodil vlak a zranil cestující. Policisté u něj provedli test na drogy a dechovou zkoušku. Oba testy byly pozitivní. Zjistili navíc, že má uložen zákaz pobytu na území Prahy.

Mladík byl proto obviněn hned ze čtyř trestných činů, a sice poškození cizí věci, výtržnictví, těžké ublížení na zdraví a maření výkonu úředního rozhodnutí. Nad svým činem bude moct v případě odsouzení přemýšlet až deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám