Hlavní obsah

Muž se na policii v Třebíči přiznal k vraždě manželky, děti jsou v péči psychologa

Novinky, kre
Třebíč

Vzájemné partnerské neshody vedly k tragédii, která se odehrála minulou středu v Třebíči. Jednačtyřicetiletý muž tam podle policie zavraždil svoji manželku. Druhý den se sám dostavil na služebnu, kde svůj čin oznámil. Doma zůstaly dvě nezletilé děti, kterým pomáhá psycholog.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tragický případ se stal v rodinném domku. „Po předchozí vzájemné hádce, která se měla dotýkat společného soužití, tam jednačtyřicetiletý muž usmrtil svoji o rok mladší manželku,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Druhý den se šel muž přiznat policii, která ho umístila do policejní cely. „Na místo činu vyjel kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování. Kriminalisté důkladně ohledali místo činu a zajistili všechny důležité stopy. K určení přesné doby ženina úmrtí byla nařízena pitva. Motivem mužova činu byly pravděpodobně vzájemné partnerské neshody,“ řekla Čírtková.

Až výjimečný trest pro otce dvou dětí

Policie muže obvinila ze zvlášť závažného zločinu vraždy a v pátek byl muž převezen do brněnské vazební věznice. Za vraždu mu hrozí 15 až 20 let, popřípadě i výjimečný trest.

Manželé vychovávali dvě nezletilé děti, ke kterým byl vyslán policejní psycholog. „S ohledem na rodinu nebudeme v průběhu vyšetřování k tomuto případu poskytovat žádné bližší informace,“ dodala Čírtková.

Reklama

Výběr článků

Načítám