Hlavní obsah

Řidička u Vrchlabí srazila chodce, ten na místě zemřel

Právo,

Tragicky skončila ranní chůze pětatřicetiletého muže po silnici první třídy číslo 14 u letiště v Lánově u Vrchlabí na Trutnovsku. V neděli čtyři minuty po půl šesté ráno ho zde srazilo auto a on na místě svému zranění podlehl.

Foto: policie Královéhradeckého kraje

Místo, kde řidička srazila chodce

Článek

„Pětatřicetiletá řidička jedoucí mimo obec spatřila muže na silnici na poslední chvíli a bohužel již nestihla vozidlo zastavit. Téměř okamžitě prý ucítila náraz,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková. Chodec měl bohužel na sobě černou bundou, černé kalhoty a černé boty a nebyl označen žádným reflexním prvkem. Lékaři na místě prováděli jeho resuscitaci, která ale byla neúspěšná.

Alkohol byl dechovou zkouškou u řidičky vyloučen. Z důvodu vyšetřování nehody byla komunikace na tři hodiny zcela uzavřena.

„Podle výpovědi řidičky je zřejmé, že těsně před nehodou, tedy krátce po půl šesté ráno, projíždělo ve směru od Vrchlabí zatím nezjištěné osobní auto, jehož řidič by mohl policistům poskytnout důležité svědectví, zejména k chování chodce na vozovce,“ požádala o pomoc veřejnost tisková mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám