Hlavní obsah

Francouz pašoval svoji ruskou manželku do EU v kufru

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během pasové kontroly v mezinárodním rychlíku na trase Moskva-Nice ve východopolském Terespole došlo k nevídané sitauci. Francouzský občan se v obrovském kufru pokusil propašovat do schengenského prostoru svoji ruskou manželku. Popletený Francouz to ale dělal úplně zbytečně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Jeho nadměrné zavazadlo budilo podezření už na první pohled. Ani nás nepřekvapilo, že v něm byla schovaná mladá žena,“ uvedl v sobotu v TVN24 mluvčí polských celníků v Terespolu Dariusz Sienicki.

Při výslechu zadržená uvedla, že se s manželem pokusili obejít polskou pasovou kontrolu, protože neměla dokumenty ke vstupu do zemí EU sdružených v schengenském prostoru. Po obvinění z pokusu o nelegální přechod hranic jí a manželovi hrozí tříletý trest vězení.

Jak se ale ukázalo, neobvyklý pokus o propašování vlastní ženy vyplynul z neznalosti předpisů. Pokud je Francouz občanem země EU, má jeho manželka také právo na překročení hranic EU. „S něčím takovým, že manžel převáží svou ženu v zavazadle, i když nemusí, jsme se ještě nesetkali,“ řekl Sienicki.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám