Hlavní obsah

Cizinec se řítil po D11 rychlostí 250 km/h, spěchal prý za rodinou

– Hradec Králové
Novinky, lsi

Vysokou rychlostí se v noci na pátek řítil po dálnici D11 směrem na Prahu dvaapadesátiletý cizinec. Ve svém BMW 528 se řítil rychlostí téměř 250 kilometrů za hodinu. Svou rychlou jízdu omlouval tím, že spěchá za rodinou. V pátek o tom informovala policejní mluvčí Ivana Ježková.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie pronásledovala řidiče v BMW na KrálovéhradeckuVideo: Policie ČR

 
Článek

Řidiče pronásledovala hlídka policistů dálničního oddělení kolem jedenácté hodiny večer. Cizinec, který ovšem dlouhodobě žije v České republice, překročil limit o 120 km/h.

„V okamžiku, kdy policisté zapnuli výstražné světelné a zvukové zařízení, a dali tak řidiči jasný signál k zastavení vozidla, řidič zbrzdil a zastavil. Přiznal, že ví, že jel rychle. Jak vysokou rychlostí jel, ale netušil,“ uvedla policejní mluvčí. Hlídce následně sdělil, že spěchal za svojí rodinou do Prahy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policisté uvedli, že s takto výjimečnou rychlostí se setkávají zcela ojediněle. Každoročně však zastaví několik řidičů jedoucích rychlostí okolo 200 km/h.

„Vždy se jedná o velké riziko, kterému se snažíme předcházet. Nejvyšší naměřená rychlost, kterou si za existenci dálničního oddělení pamatuji, byla zhruba 280 kilometrů v hodině, ale ani tento řidič nám neujel,“ sdělil vedoucí dálničního oddělení Milan Halberštát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám