Hlavní obsah

Policie obvinila muže z vraždy na Kroměřížsku, mrtvého hodil do studny

– Kroměříž
Právo, Jiří Růžička

Policie zná pachatele vraždy, jejíž oběť byla nalezena v úterý ve studni v Honěticích na Kroměřížsku. Ze zvlášť závažného zločinu vraždy obvinili kriminalisté osmatřicetiletého muže z Kroměřížska. Ten v minulosti žil v domě, na jehož pozemku byly nalezeny kosterní ostatky mužského těla.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté u domu, kde byla nalezena mrtvola.

Článek

Kdy přesně k vraždě došlo, se kriminalistům zatím nepodařilo zjistit. „Obviněný se se svou družkou do domu přestěhoval před několika lety. Výjimečné u této dvojice nebylo celodenní popíjení alkoholu, a to i se svými kamarády. Jeden z nich už se domů nevrátil. Prozatím neznáme datum, kdy k vraždě došlo, nicméně toho dne trávil čas obviněný muž se svou družkou a jedním z přátel pitím alkoholu,“ informoval mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Petr Jaroš.

„V průběhu večera mezi muži došlo ke konfliktu, který vygradoval v potyčku. Obviněný muž svého soka vytlačil z domu a tam jej opětovně fyzicky napadl. Podle dosavadních výsledků vyšetřování vzal do ruky prozatím nezjištěný kovový předmět a muže opakovaně udeřil do hlavy. Ten zraněním pravděpodobně na místě podlehl. Aby zahladil stopy, hodil tělo zavražděného muže do studny,“ popsal mluvčí.

Kostra oběti ležela ve studni dlouho

Kosterní ostatky ve studni ležely dlouhou dobu a nebýt toho, že se obviněný muž pochlubil svému známému, dost možná by nebyly nalezeny nikdy. Kriminalisté za významné pomoci policejních potápěčů ze dna studny odebrali značné množství stop.

BEZ KOMENTÁŘE: Nález lidské kostry ve studni na KroměřížskuVideo: Novinky

„K totožnosti oběti v tuto chvíli nemůžeme být příliš konkrétní. Až výsledek znaleckého posudku z oboru biologie a genetiky potvrdí či vyvrátí skutečnost, že je zavražděným mužem skutečně ten, k němuž prozatím vedou všechny zajištěné stopy,“ sdělil Petr Jaroš.

Obviněný osmatřicetiletý muž, který byl v minulosti třikrát odsouzen za majetkovou trestnou činnost, ve věci odmítl vypovídat. V případě, že bude uznán vinným za spáchání trestného činu vražda, hrozí mu trest odnětí svobody v rozpětí deset až osmnáct let.

Reklama

Související témata:

Související články

V jímce na Kroměřížsku našli mrtvolu

Kriminalisté vyšetřují od úterního večera nález kosterních ostatků na Kroměřížsku. Místo kolem staršího domu celou noc hlídali policisté a nikoho nepouštěli...

Výběr článků

Načítám