Hlavní obsah

Muži se nelíbil nápis na fasádě, přepsal ho přímo před očima kriminalisty

Právo, zaš
Klatovy

S trochou nadsázky by se dalo říct, že policistům udělal dobrou službu. Přesto 50letému muži hrozí rok žaláře za poškození cizí věci. Nápis na fasádě jednoho z domů v Klatovech, který odsuzuje strážce zákona, totiž muž ve čtvrtek přepsal na název slavné hard rockové kapely přímo před zraky kriminalisty.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na fasádě prodejny, kterou muž poškodil, byl původně nasprejovaný nápis A.C.A.B., který lze z amerického originálu All Cops Are Bastards přeložit jako Všichni policajti jsou parchanti. Padesátiletý chlapík vzal fix a nápis přepsal na AC/DC.

Muže přímo při přepisování nápisu načapal kriminalista, který na místo přivolal policejní hlídku. „Podezřelý uvedl, že je to znak slavné australské rockové skupiny, který měl napsaný na školním penále, protože je jejím fanouškem. Nápis zde namaloval a opravil z důvodu, že nevěděl, co znamená A.C.A.B.,” uvedla k případu policejní mluvčí Dagmar Brožová

„Policisté muže zadrželi a umístili do policejní cely. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala Brožová. Škoda byla vyčíslena na sedm tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám