Hlavní obsah

Lanovka ve Špindlerově Mlýně je opět v provozu

Právo, Novinky, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špindlerův Mlýn

Lanovka ve Svatém Petru, u které se ve čtvrtek zřítila konstrukce pro nástup lyžařů, je od pátečního rána opět v provozu. Zaměstnancům Skiareálu Špindlerův Mlýn se přes noc podařilo vybudovat náhradní vchod. Příčiny propadu nástupiště vyšetřuje policie.

Foto: Pro Novinky Jan Palátka

Opětovně zprovozněná lanovka ve Svatém Petru.

Článek

„Prostor lanovky jsme během noci na pátek museli nechat kompletně staticky posoudit, zajistit zaměření geodety, jestli se něco nestalo se samotnou lanovkou, přesadit turnikety a navést na nové nástupiště sníh, aby se lanovka mohla v pátek v osm hodin ráno znovu rozjet,“ popsal situaci Čeněk Jílek,  ředitel špindlerovského skiareálu.

Foto: Pro Novinky Jan Palátka

Propadlá střecha u nástupiště na lanovku

Lanovku ve čtvrtek odpoledne zastavil pád střechy stavby postavené v osmdesátých letech, ve které se nacházely toalety a půjčovna lyží. Právě střecha budovy sloužila jako nástupiště u lanovky.

Zaměstnanci stačili utéct

Zaměstnanci půjčovny lyží stačili místo včas opustit. „Zaslechli podezřelé praskání a stačili utéct. Strop se propadl zhruba čtyřicet minut potom, co byly objekt i nástupiště zcela vyklizeny a uzavřeny,“ přiblížil Jílek.

Proč se strop, který prošel v roce 1992 rekonstrukcí, zřítil, není jasné. „Důležité bylo, že nedošlo k žádnému zranění pracovníků,“ poznamenala mluvčí Skiareálu Špindlerův Mlýn Martina Voráčková.

Příčiny pádu střechy i nadále prošetřuje policie. „Kriminalisté zahájili úkony v trestním řízení pro zatím blíže nespecifikovaný trestný čin. Mimo jiné přichází v úvahu i obecné ohrožení z nedbalosti. Škoda ještě nebyla vyčíslena,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám