Hlavní obsah

Vloupal se do auta a najedl se v něm. Majiteli tvrdil, že čeká na kamarády

Novinky, lsi
Brno

Ke kurióznímu vloupání do vozidla došlo v úterý odpoledne v Brně. Čtyřiatřicetiletému muži se do auta vloupal muž, najedl se v něm a poté se jal uklidit z něj drobky. Překvapenému majiteli poté tvrdil, že v autě čeká na kamarády. V pátek o tom informovala policejní mluvčí Andrea Straková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Automobil zaparkoval jeho majitel v dopoledních hodinách před jedním z brněnských obchodních domů. „Nepříjemné překvapení na něj čekalo, když se krátce po osmnácté hodině k autu vrátil. Vozidlo bylo otevřené a zadní trojúhelníkové okénko bylo rozbité. Okolo se naprosto v klidu pohyboval cizí muž a dokonce začal vyklepávat koberečky,“ popsala Straková.

Šokovaný majitel šestatřicetiletému muži řekl, že se jedná o jeho vůz. Ten s tím ovšem nesouhlasil a odpověděl, že auto patří jemu a hodlá s ním za chvíli odjet. Majitel tedy zavolal policii.

„Podezřelý hlídce uvedl, že auto má patřit jeho kamarádům, na které zde čeká již několik hodin. Během dne dostal hlad a šel si do obchodu koupit nějaké jídlo, které se následně rozhodl zkonzumovat v autě. Neměl klíče, a proto rozbil zadní okénko. Poté, co se najedl, chtěl po sobě uklidit podrobené rohožky,“ uvedla mluvčí.

Na policejní služebně se už odmítl k celé věci vyjádřit, uvedl ale, že svého činu lituje, jednal zkratovitě a škodu na vozidle majiteli uhradí. Za své jednání může dostat až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám