Hlavní obsah

Řidič mercedesu smetl v centru Prahy tři auta

Novinky, jap

Řidič mercedesu jedoucí po tramvajových kolejích způsobil ve čtvrtek večer v centru Prahy hromadnou nehodu. Při havárii se zranili čtyři lidé. Podle svědků byl viník nehody pod vlivem drog.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda na náměstí I. P. PavlovaVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala okolo 20:30. Řidič mercedesu jel podle svědků od náměstí Míru po tramvajových kolejích, tedy místem, kam je vjezd automobilům zakázán. Řidič vyjel na magistrálu, po které ale jela auta.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Vozidlo nabouralo projíždějící škodu octavii a škodu rapid. Automobil Škoda Rapid pak přelétl ostrůvek a naboural další mercedes, jehož řidič stál na světelné křižovatce,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Podle svědků, kteří byli na místě krátce po nehodě, působil viník, jako by byl pod vlivem drog. „Řidiče jsme převezli do nemocnice. Policisté u něj budou muset provést jak orientační dechovou zkoušku, tak test na přítomnost drog,“ doplnila mluvčí.

Pokud se podle ní prokáže, že řidič byl ovlivněn nějakou návykovou látkou, hrozí mu například trestní stíhání pro ohrožení pod vlivem návykové látky, případně pro ublížení na zdraví, podle závažnosti zranění dalších účastníků nehody. Předběžná hmotná škoda činí 600 tisíc korun, dodala mluvčí.

Záchranáři ošetřili čtyři zraněné. Řidiče a spolujezdkyni z mercedesu, který nehodu způsobil, řidičku rapidu a řidiče octavie. Havárie komplikovala provoz v centru metropole, odkloněny byly i tramvaje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám