Hlavní obsah

Česká policie našla ženu, která odvezla z Kanady dvouletou dceru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

České policii se podařilo najít Marcelu Zábranskou, která nevrátila svou dvouletou dceru do péče otce, jenž žije v Kanadě. Kanadští policisté po ní proto vyhlásili pátrání. Žena i dítě jsou v pořádku, jak se bude dále postupovat, záleží na kanadských úřadech a otci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Podařilo se nám kontaktovat ženu, která odjela s dítětem z Kanady. Ona i dítě jsou v pořádku. Informaci jsme předali kanadským kolegům. Nebyl na ni ale vydán mezinárodní zatykač, tudíž ji ani dítě nemůžeme nijak zadržet,“ řekl Novinkám mluvčí policejního prezidia David Schön.

Nyní záleží, jak se zachová otec a kanadské úřady. Mohou se společně domluvit na vrácení dítěte, nebo vydat mezinárodní zatykač.

Zábranská podle kanadských médií vyzvedla dceru v pondělí u otce ve městě Saint-Jean-sur-Richelieu v provincii Quebec. Měla ji do večera vrátit, ale nestalo se tak. [celá zpráva]

Policie na druhý den vyhlásila celostátní pátrání, mezitím ale zjistila, že Češka se vydala zpět přes oceán. Kanaďané proto zkontaktovali českou stranu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám