Hlavní obsah

Policie zveřejnila podobu útočníka, který v metru pořezal muže na krku

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie zveřejnila podobu útočníka, který v metru ve čtvrtek ráno pořezal 39letého cestujícího a utekl. Muž byl oblečený do červené bundy a na zádech měl červenou krosnu. Muže napadl ve vagónu ve stanici Invalidovna.

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník zachycený na kamerách v metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Útok se odehrál o půl osmé ráno. Na záběrech lze vidět muže na perónu, když čekal na metro, a po napadení. Kamery zaznamenaly rovněž pomoc ostatních svědků a zásah záchranářů.

Lidé v soupravě reagovali okamžitě. „Cestující použili nouzové tlačítko a souprava dojela do následující stanice Křižíkova. Tam strojvedoucí vyběhl zjistit, co se stalo. Když uviděl zraněného muže, běžel pro lékárničku a pomohl s ošetřováním,“ řekla Novinkám mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková s tím, že asi na tři minuty se zastavila celá trasa B.

Doplnila rovněž, že souprava byla odstavena do depa k případné prohlídce policisty.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z útoku v metru

„Na nástupišti v Křižíkově seděl na lavičce člověk, všude kolem byly obvazy a lidi mu drželi krk. Nastoupil jsem do vagónu do úplně zadní části a tam byla kaluž krve,“ sdělil Novinkám svědek incidentu. [celá zpráva]

Náhodný útok?

Zraněný muž skončil s vážným zraněním krku v nemocnici Na Bulovce. Kriminalisté zajistili ve stanici stopy a pátrají po pachateli. Zda se oba muži znali, není jasné. „Kriminalisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což hrozí útočníkovi v případě dopadení a odsouzení až desetiletý pobyt ve vězení,“ uvedla odpoledne mluvčí policie Jana Rösslerová.

Útočník je ve věku mezi 30 až 40 lety, štíhlé postavy. Má světlou pleť a krátké hnědé vlasy. Oblečený byl do světle modrých džínů a červené zimní bundy, pod kterou měl šedo modrou mikinu s kapucí. Na nohou měl béžové nebo světle hnědé boty a na zádech velký červený batoh, takzvanou krosnu. Informaci o něm přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám