Hlavní obsah

Lanovce ve Špindlerově Mlýně se propadlo nástupiště

Právo, Vladislav Prouza
Špindlerův Mlýn
Aktualizováno

Propadnutý strop lyžařského servisu zastavil ve čtvrtek dopoledne svatopetrskou lanovku na Pláně ve Skiareálu Špindlerův Mlýn. Budova lyžařského servisu a sociálního zázemí zároveň podpírá konstrukci nástupiště u dolní stanice čtyřsedačkové lanovky.

Foto: David Taneček, ČTK

Nástupiště se kvůli propadnutému stropu nebezpečně naklonilo.

Článek

Zaměstnanci úschovny lyží stačili přízemní objekt starý zhruba stejně jako lanovka z osmdesátých let minulého století včas opustit. Nástupiště se kvůli propadnutému stropu nebezpečně naklonilo na bok a zůstalo viset ve vzduchu.

Foto: Jan Paládka

Ve Skiareálu Špindlerův Mlýn se zřítila konstrukce nástupu lyžařů na čtyřsedačkovou lanovku na Pláně.

Místo stačili pracovníci špindlerovského Skiareálu včas uzavřít a zabránit tak možným zraněním lyžařů. „Naštěstí jsme možné nebezpečí včas identifikovali a nástupiště i lyžařský depot stačili zavčasu vyklidit,“ potvrdil šéf Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek.

Foto: Martin Jandura

Nakloněné nástupiště a poničený objekt skiservisu

Nejdříve slyšeli praskání

Bez újmy na zdraví vyvázli i lidé uvnitř servisního objektu. „Zaslechli podezřelé praskání a stačili utéct. Strop se propadl zhruba čtyřicet minut potom. Naštěstí bylo dost času nebezpečné místo vyklidit,“ upřesnil Jílek.

Foto: Jan Paládka

Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Lanovku musel Skiareál do doby, než dojde k posouzení statikem a nutným opravám zničeného objektu a nástupiště, načas zastavit. „Ostatní přepravní zařízení normálně jezdí. Areál je propojený, takže lyžování to příliš neomezí,“ tvrdí Jílek.

Foto: Jan Paládka

Nehoda ve Skiareálu Špindlerův Mlýn

Reklama

Výběr článků

Načítám