Hlavní obsah

Po takovém činu bych neusnul, tvrdí obžalovaný ze znásilnění 12leté dívky

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Krajský soud v Olomouci začal ve čtvrtek řešit případ znásilnění nezletilé dívky z léta 2013. Z činu v malé obci na Olomoucku je obžalován osmapadesátiletý ženatý muž z Bruntálska, který je bratrancem otce poškozené.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle obžaloby měl muž v podnapilém stavu pozdě v noci někdy mezi 22. a 23. hodinou svou tehdy dvanáctiletou příbuznou zalehnout na posteli v pokoji v prvním patře domu a i přes její odpor a prosby, aby svého jednání zanechal, ji měl mj. osahávat po těle, olizovat jí prsa a genitálie a snažil se do ní také údajně zasunout svůj pohlavní úd. Zároveň měl dívce vyhrožovat zabitím a vyvražděním rodiny.

„Nezletilá utrpěla v důsledku jeho jednání posttraumatickou stresovou poruchu, je narušena její spánková aktivita a provázejí ji děsivé sny,“ uvedla před soudem žalobkyně Michaela Šoková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Byla ke mně laskavá, dala mi dokonce dárek k Vánocům.
obžalovaný

Dosud soudem netrestaný muž, který přes dvacet let pracoval u bezpečnostní agentury jako ostraha objektů a byl u ní zaměstnán i v době činu, si nepamatuje, že by udělal to, z čeho je obžalován. Připustil, že u příbuzných, které navštěvoval několikrát ročně, se ten den popíjelo.

Pije často

„Pil jsem tvrdý alkohol, to by se dalo zvládnout, ale já jsem to míchal s pivem, což normálně nedělám, měli jsme tam soudek. Zábava byla normální. Ani nevím, kdy jsem se vzdálil. Šel jsem si asi lehnout,“ uvedl obžalovaný s tím, že si pamatuje jen to, jak jej vzbudila policie. „Já bych po takovém činu, z něhož jsem obžalován, neusnul,“ tvrdil muž.

„Myslíte si tedy, že jste skutek neudělal?“ zeptal se jej poté přímo soudce Vladimír Hendrych. „Nejsem si jistý. Nemohu říci ani tak, ani tak,“ odvětil obžalovaný. S dívkou však prý měl pěkné vztahy a určitě by jí nechtěl ublížit. „Byla ke mně laskavá, dala mi dokonce dárek k Vánocům,“ uvedl muž.

Hlavní roli v případu sehrál zřejmě alkohol, kterému obžalovaný holduje poměrně často. Před soudem připustil, že se tak desetkrát do měsíce opije. „Piju jen tvrdý alkohol, pivo jen výjimečně, někdy se to ale zvrtne,“ připustil muž. Hrozí mu pět až dvanáct let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám