Hlavní obsah

Neznámý útočník pořezal cestujícího v metru na krku a utekl

Praha
Aktualizováno

Záchrannou službu museli přivolat cestující na lince metra B ve čtvrtek ráno kvůli pořezanému muži. Ve vagónu ho totiž napadl dosud neznámý útočník nožem a utekl. Policisté po něm pátrají.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál kolem půl osmé v posledním vagónu soupravy při vystupování ve stanici Invalidovna. Napadený zůstal ve vagónu a lidé mu poskytli první pomoc. Ostatní mezitím přivolali policii a záchrannou službu, která si zraněného převzala ve stanici Křižíkova.

„Cestujícího měl pořezat neznámý pachatel na krku. Následně utekl neznámo kam a policisté po něm pátrají. Na místo přijeli rovněž kriminalisté, kteří zajišťují stopy,“ řekla Novinkám mluvčí policie Jana Rösslerová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Na nástupišti v Křižíkově seděl na lavičce člověk, všude kolem byly obvazy a lidi mu drželi krk. Nastoupil jsem do vagónu do úplně zadní části a tam byla kaluž krve,“ sdělil Novinkám svědek incidentu.

Útočník s krosnou

„Do nemocnice Na Bulovce jsme odvezli 39letého muže s hlubokou ránou. Vzhledem ke zranění byl jeho stav vážný,” doplnila mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

„Podle svědků měl být útočník ve věku mezi 30 až 40 lety, štíhlé postavy. Má světlou pleť a krátké hnědé vlasy. Oblečený byl do světle modrých džínů a červené zimní bundy, pod kterou měl šedo-modrou mikinu s kapucí. Na nohou měl béžové nebo světle hnědé boty a na zádech velký červený batoh, takzvanou krosnu,” popsala mluvčí policie. Informace o totožnosti přijme linka 158.

Souprava metra, u které k napadení došlo, pak pokračovala dál. Provoz na lince nebyl omezen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám