Hlavní obsah

V Krkonoších vzplála bývalá hájenka, zahynula v ní žena

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Smrt v hořící bývalé hájence našla ve středu odpoledne starší žena z Horní Malé Úpy na Trutnovsku. Její manžel s malým vnukem stačili na poslední chvíli z dosahu plamenů utéci.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár bývalé hájenky v Krkonoších

Článek

Objekt na kraji krkonošské obce vzplál krátce po jedné hodině odpoledne. Oheň zčásti roubenou a zděnou hájenku postavenou ve dvacátých letech minulého století zcela zničil.

„V době vzniku požáru se uvnitř budovy nacházel starší manželský pár nájemníků a jejich pětiletý vnuk. Muž a chlapec plamenům včas unikli, nicméně žena zůstala uvnitř. Po příjezdu na místo zjistila první zasahující jednotka hasičů, že ohněm je již zasažená převážná část objektu,“ popsal mluvčí královéhradeckých krajských hasičů Ondřej Sezima.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár bývalé hájenky v Krkonoších

Záchranu v hájence uvězněné ženy dlouho záchranářům znemožňovaly plameny. „Bylo nejprve nutné zmírnit hoření za pomocí pěti vodních proudů. Při dalším průzkumu se bohužel potvrdily nejhorší obavy, když hasiči nedaleko vchodových dveří objevili tělo ženy bez známek života,“ doplnil Sezima.

Smrt v plamenech našlo také několik hospodářských zvířat, která se nepodařilo zachránit. Majiteli objektu, Správě Krkonošského národního parku, vznikla škoda předběžně odhadnutá na 1,2 miliónu korun.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár bývalé hájenky v Krkonoších

Vyšetřovatelé na místě zjistili, že požár pravděpodobně vznikl v pokoji poblíž vstupu do domu. „Příčina požáru se vyšetřuje,“ podotkl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám