Hlavní obsah

Desetiletá bruslařka se na silnici srazila s cyklistou

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Srážku desetileté dívky na kolečkových bruslích s 52letým cyklistou šetří policie. Viníky nehody, ke které došlo v úterý v Radonicích na Domažlicku, jsou zřejmě oba její účastníci. Cyklista odnesl střet lehkým zraněním.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala ve chvíli, kdy se cyklista snažil dívky bruslící po silnici směrem do centra obce předjet. Podle mluvčí domažlické policie Dagmar Brožové porušili pravidla oba dva.

„Dívky jedoucí na kolečkových bruslích měly jako chodkyně užít levý okraj vozovky, ale k jízdě užily pravý jízdní pruh. Přestože cyklista věděl, v jakém místě na vozovce se nezletilé chodkyně pohybují, špatně vyhodnotil dopravní situaci před sebou a chodkyně se rozhodl objet z pravé strany,“ sdělila Brožová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dopravní policisté se srážkou nadále zabývají. Případ se dostane k přestupkové komisi a půjde před správní orgán k projednání. Všem podezřelým hrozí pokuta do dvou tisíc korun. U nezletilých dětí ale policie případ odloží kvůli nízkému věku. Škoda vznikla pouze na jízdním kole, vyčíslena byla na pět set korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám