Hlavní obsah

Šestnáctiletá dívka vyrazila za zábavou, mladík ji málem znásilnil v parku

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Přespím u kamarádky, zalhala šestnáctiletá dívka z Brna svým rodičům, a vyrazila do víru nočního velkoměsta na alkoholový dýchánek se svými kamarádkami. Společně navštívily několik podniků, kde popíjely alkohol. Dívka se v průběhu noci seznámila s neznámým mladíkem. Ten se ji po několikaminutové známosti pokusil znásilnit, před dokonáním činu dívku zachránila policejní hlídka.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K události došlo koncem února v centru Brna v Denisových sadech. Dívka tam odešla s o dva roky starším mladíkem. „U nedalekého altánku začal mladík dívku svlékat a požadovat po ní pohlavní styk, který ovšem ona odmítala. V okamžiku, kdy chtěla z místa odejít, ji mladý muž, také notně posilněn alkoholem, svalil na zem a několikrát udeřil pěstí do obličeje,“ popsala ve středu policejní mluvčí Andrea Straková.

Naštěstí v tu chvíli projížděla kolem policejní hlídka. Když ji mladík viděl, utekl. V altánku našli strážci zákona dívku se staženými kalhotami a se zakrváceným obličejem.

„Komunikace s mladou ženou byla vzhledem k její podnapilosti a zraněním komplikovaná. Nebyla zcela schopná uvést, co se jí přihodilo. Další práci policistům ztížila také tím, že se prokazovala občanským průkazem své starší kamarádky. Dívka putovala s poraněním nosu do nemocnice k ošetření,“ dodala Straková.

Kriminalisté se ihned pustili do pátrání. Po prověření videozáznamů a dalších důkazů si minulý týden došli pro mladíka k němu domů. Ten se okamžitě ke všemu přiznal s tím, že svého jednání lituje. Byl obviněn z pokusu o znásilnění, za které může dostat až deset let vězení. Na soud si počká ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám