Hlavní obsah

Opilý lektor policejní akademie boural v pracovní době

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Lektor policejní akademie v úterý opilý boural v pražských Nuslích v pracovní době, kterou ale vykonával mimo budovu školu. Novinkám to řekl děkan fakulty David Zámek. Čin ho šokoval a zdůraznil, že počká na vyšetření celé věci a pak přijme příslušná opatření.

Foto: Novinky

Auto lektora policejní akademie

Článek

Případ si převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů, protože pedagog je ve služebním poměru. „Zatím nemám žádné další informace, muž ještě z ničeho obviněn nebyl, zřejmě se čeká na výsledky testů,“ sdělila mluvčí inspekce Radka Sandorová.

„Oficiálně mě o případu policie ani inspekce zatím neinformovala. Vše vím pouze z médií. Incident mě velmi překvapil, nikdy neměl žádný prohřešek nebo kázeňský přestupek,“ konstatoval děkan fakulty.

Prakticky neučil, povýšil svou funkci na rekreační středisko
zdroj redakce

V rozvrhu na stránkách policejní akademie je uvedeno, že vedoucí katedry profesní přípravy měl od deseti hodin učit střeleckou přípravu. Ve stejnou dobu měl ovšem nehodu na náměstí Bratří Synků, po které chtěl ujet a následně nadýchal 1,5 promile alkoholu. [celá zpráva]

Učil někdo jiný

„To, že je v rozvrhu napsán, neznamená, že měl jít učit. Na katedře existuje zastupitelnost lidí. On je garantem předmětu a je napsaný u toho rozvrhu, ale střeleckou tam učí další dva až tři lidi,“ uvedl děkan fakulty.

Pracovní doba je podle něj od 7:30 do 15:30 a místo, kde pracuje, se zaznamenává do knihy příchodů a odchodů.

„Je zcela běžné, že akademičtí pracovníci pracují mimo kancelář. Pan vedoucí katedry měl v knize záznam, že v úterý dopoledne má práci mimo objekt akademie,“ vylíčil Zámek.

Foto: Novinky

Auto lektora policejní akademie

„Na výuku skoro nechodil, prakticky neučil, povýšil svou funkci na rekreační středisko. Do práce chodil jen dát zápočty nebo povyhazovat studenty,“ řekl redakci zdroj, který si nepřál zveřejnit své jméno.

Přestupek nebo trestný čin?

Jak vyplývá ze zjištění Novinek lektor je vedoucím katedry od roku 2011 a je členem školního akademického senátu. Velký doktorát si udělal v oblasti zbraní a střeliva a studenty učí především teorii.

Podle několika zdrojů nebyl u studentů příliš oblíben. Pochybení a neoblíbenost ale jeho nadřízený odmítá. „Nezdá se mi, že by nebyl oblíbený. Nikdy se třeba nestalo, že by přišel na výuku pozdě, nebo že by si studenti stěžovali, že by neměli pedagoga,“ shrnul Zámek.

Doplnil, že rozhodnutí o ukončení pracovního poměru je předčasné. Podle jeho slov se musí počkat na výsledky šetření a například na to, zda mu byla odebrána krev.

„Podle tohoto testu se dá spolehlivě říct, zda limit byl nad jedno promile či nikoliv. Do jednoho promile jde o přestupek. To ale nijak neubírá na vážnosti jednání, jelikož pedagog byl v pracovní době,“ uzavřel děkan. Podle policie řidič odjel dobrovolně na odběr krve do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám