Hlavní obsah

Chlípník se na jihu Moravy ukájel dotyky na dívkách, terčem byla i 10letá školačka

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Brněnští kriminalisté dopadli 34letého muže, který na jihu Moravy osahával ženy a dívky. Vysokoškolsky vzdělaný útočník byl již za podobné delikty odsouzen v minulosti podmíněným trestem a se sexuální deviací včetně pedofilie se ambulantně léčil. Muž je stíhán vazebně, za výtržnictví a znásilnění mu hrozí až desetileté vězení.

Kriminalisté k zadržení útočníkaVideo: Miroslav Homola, Novinky

 
Článek

Jeho počínání vyvrcholilo první březnový den. „Tehdy oznámila osahávání teprve desetiletá dívka, která v brněnské čtvrti Bohunice venčila psa. Při odemykání domovních dveří jí neznámý muž stáhl kalhoty, ale když k ní přiběhl pes, útočník se otočil a utekl. Ještě týž den oznámila dvaadvacetiletá žena, že jí v chodbě bytového domu v Žabovřeskách neznámý muž sahal na hýždě a poté utekl bez jakéhokoliv dalšího kontaktu,” popsal začátek rychlého pátrání kriminalista Vlastimil Jandera.

To ale nebylo všechno. „Ve stejný den se však ještě přesunul do čtvrti Komín, kde si vyhlédnul sedmnáctiletou studentku. V místech, kde nebyli žádní lidé, ji přitiskl na oplocení a přes oděv se jí dotýkal na intimních partiích. Když začala křičet o pomoc, muž se zalekl, usedl do bílé fabie a odjel. O pár hodin později ještě osahával sedmadvacetiletou ženu na Mendlově náměstí v Brně,“ konstatoval Jandera.

Napadené ženy si ani nemusely všimnout, že jsou terčem sexuálního útoku.
kriminalista

Během prvních dvou březnových dnů tak přijala policie v Brně pět obdobných oznámení, která měla hodně společného. Když vyšetřovatelé začali podle popisu pátrat v Brně po možném deviantovi, byl útočník už na cestě do Znojma, kde si druhého března ráno vyhlédl šestnáctiletou dívku. Natlačil ji do vchodu do domu, kde ji osahával a vzápětí utekl.

V klidu odešel do práce

„Muž byl během rozsáhlé pátrací akce během dvou dnů dopaden. Pomohly k tomu kamerové záznamy, popisy a další svědectví. Přiznal se, že ještě po incidentu ve Znojmě odjel na Prostějovsko, kde si rovněž vyhlížel oběti svých útoků. Večer se pak vrátil domů do Brna a následující den šel v klidu do práce, kde však již byl zadržen,“ doplnil další kriminalista Jaromír Komenda.

Muž se podle policistů ke všem ohlášeným činům přiznal a navíc sám uvedl, že žen, na které sexuálně zaútočil, bylo od konce loňského roku do jeho zadržení několik desítek. A to nejen v Brně či na Znojemsku, ale i na Prostějovsku nebo Olomoucku. Až do prvního března se však žádná z žen na linku 158 neobrátila.

„Mnohdy si takto napadené ženy například v hromadných prostředcích, které vyhledával, ani nemusely všimnout, že jsou terčem sexuálního útoku. Jde o zcela ojedinělý případ dopadení takového pachatele, protože tito muži obvykle předstírají při podobném přistižení na veřejném místě náhodné dotyky, omyl a podobně. Pokud ovšem už přímo nezaútočí, jak tomu bylo v tomto případě, a kdy podle mého názoru jde o ukázku skutečnosti, že od posledního vyšetřování tohoto pána došlo k nebezpečnému posunu, neboť muži již nestačily jakoby náhodné doteky, ale cíleně útočil  na vyhlédnuté ženy,“ doplnil Jandera.

Trpí tušérstvím 

Muž byl v minulosti soudem podmíněně trestán i za přechovávání dětské pornografie. Sexuologické vyšetření mu prokázalo mnohočetnou poruchu sexuální preference a to typu tušérství  a pedofilie.

Ženy, které se s takto podivným chováním například v autobuse či tramvaji setkaly, kdy se jich útočník nemusel dotýkat pouze rukama, ale třeba se o ně otírat genitáliemi, by se měly přihlásit na policii, aby mohl být – podle policie – zjevně rozsáhlý a velmi neobvyklý případ co nejlépe prošetřen.

Tušér dosahuje vzrušení, když náhodou sáhne na ňadro, hýždě či genitál ženy. Pokud tření trvá dostatečně dlouho, dojde tušér až k ejakulaci. Někdy se obnaží a žena pak najde ejakulát na svých šatech. Když je přistižen, předstírá náhodný dotyk. Jde o mírnější formu přímé sexuální agrese. Podobně jako frotérismus je tušérství typické pro muže, nebyl zjištěn žádný případ ženy s tímto chováním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám