Hlavní obsah

Provozovali nevěstinec i s 16letou dívkou, soud jim potvrdil až 6,5 roku vězení

– Olomouc
Právo, Miloslav Hradil

Vrchní soud v Olomouci poslal v úterý do vězení s ostrahou dva provozovatele nevěstince v Želechovicích na Zlínsku, kde podle obžaloby poskytovala sexuální služby i šestnáctiletá dívka. Pětačtyřicetiletý Petr Slovák v něm má strávit 6,5 roku a o dvacet let mladší Zuzana Gyurková 5,5 roku. Vrchní soud tak potvrdil verdikty krajského soudu, proti nimž se oba odvolali.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Petr Slovák a Zuzana Gyurková v úterý u Vrchního soudu v Olomouci

Článek

„Odvolání obou bylo zamítnuto jako nedůvodné. Vrchní soud dospěl k závěru, že skutkový stav byl krajským soudem zjištěn správně, správná byla i jeho právní kvalifikace a uložené tresty jsou přiměřené,“ řekl Právu mluvčí vrchního soudu Vladimír Lichnovský.

Oba odsouzení se podle obžaloby dopustili obchodování s lidmi, kuplířství a ohrožování výchovy dítěte, Slovák navíc zneužití dítěte k výrobě pornografie. Dvojice nejméně od roku 2012 do jara roku 2013 prostřednictvím inzerátů v novinách a na internetu nabízela a organizovala poskytování sexuálních služeb v podniku zvaném Dominika.

Slovák také mladistvou dívku fotil nahou a snímky uveřejnil na internetu. Podle žalobce právě on coby šéf veřejného domu sehrál hlavní roli. Gyurková nejprve provozovala prostituci a potom se stala spolupodílnicí veřejného domu.

Vydělaly až 20 tisíc

Prostitutky dostávaly polovinu částky, kterou vydělaly. Provozovatelé tak získali více než půl miliónu korun. Ženy, které v Dominice pracovaly, přiznaly, že si vydělaly od několika tisíc až po 20 tisíc korun měsíčně.

Slovák přiznal vinu za zaměstnávání dívky mladší 18 let. Odmítl ale obvinění z kuplířství, prý necítí, že by z něj profitoval. Dívka, které bylo v tu dobu 16 let, se podle Slováka prokázala náhradním dokladem, občanku prý neměla. Podle jejích slov ale muž věděl, že je jí 16 let. Byli domluveni, že se při policejních kontrolách schová, jednou se tak prý i stalo.

Podle obžalovaných byly tresty uložené krajským soudem příliš tvrdé. S tím se vrchní soud neztotožnil. „Nejsou nepřiměřené. U Zuzany Gyurkové je trest při spodní hranici trestní sazby, u Petra Slováka jen mírně nad ní,“ dodal Lichnovský. Oběma hrozil trest odnětí svobody na pět až dvanáct let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám