Hlavní obsah

Na Uralu zatkli Uzbeka podezřelého z vražedného útoku v Praze

Právo, Michael Švec

Občana Uzbekistánu Chusama Bobajeva (47), který je podezřelý z předloňského pobodání dvou krajanů na pražském Žižkově, zadržela 20. února na čeljabinském letišti ve spolupráci s Interpolem ruská policie. Zprávu lokálních médií potvrdilo české ministerstvo spravedlnosti.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V návaznosti na tuto skutečnost připravilo Ministerstvo spravedlnosti ČR žádost o vydání Chusama Bobajeva včetně nezbytných materiálů, které zpracoval příslušný soud. Žádost o vydání byla po přeložení textu do ruského jazyka odeslána 6. 3. 2015 cestou Zastupitelského úřadu ČR v Moskvě Generální prokuratuře Ruské federace,“ sdělil Právu Jiří Hovorka z tiskového odboru MSp.

Místní server Uralinform.ru uvedl, že soud na Uzbeka uvalil vazbu.

Pražská policie předloni informovala, že 5. února 2013 byl v pražské Biskupcově ulici těžce pobodán 45letý cizinec. „Muž měl podlitiny v obličeji a četná bodnořezná poranění i v oblasti hrudníku a krku,“ uvedli tehdy policisté. [celá zpráva]

O pár minut později záchranáři vyjížděli k nedaleké tramvajové zastávce Ohrada, kde byl nalezen opilý 32letý cizinec s poraněním krku. Ten se přiznal k účasti na incidentu v Biskupcově ulici.

Následné vyšetřování podle policie ukázalo, že obě napadení měl na svědomí právě Bobajev, který stačil uprchnout. Policisté čin kvalifikovali jako dvojnásobný pokus o vraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám