Hlavní obsah

Falešný revizor nabízel dobíjení Opencard za pětistovku, naletěly až stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Falešného revizora zadrželi v minulých dnech pražští kriminalisté. Po celém hlavním městě nabízel minimálně od poloviny loňského roku dobití Opencard za 500 korun, jindy mu stačilo 50 korun a zmrzlina. Policisté zaznamenali 40 případů, domnívají se, že poškozených jsou stovky.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz zadrženého mladíkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Jednadvacetiletý mladík s bundou dopravního podniku a jakousi čtečkou karet si v ulicích vždy vytipoval svou oběť a předstíral revizora. Lidem nabízel dobití karty za 500 korun na rok. Pomocí čtečky předstíral dobíjení a poškozenému vždy vydal potvrzení o zaplacení. Roční kupón přitom v Praze stojí 4750 korun.

„Lidi oslovoval na ulici, v nákupních centrech, zaměstnance různých obchodů, prodejce ve stáncích, ale jednou se třeba o uvedené jednání pokusil i v nočním klubu. Jindy zase oslovil na ulici prodejce zmrzliny a zmiňované dobití karty mu nabídl za částku 50 korun a zmrzlinu, což také dostal,“ uvedl v pondělí mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

V jiném případě podle policie nabídl své služby prodavačce ve vinotéce za láhev šumivého vína, již také následně dostal. Vybraným lidem dokonce sliboval, že vymaže všechny pokuty z databáze dopravního podniku.

„Samozřejmě k dobití karty nebo vymazání pokut nikdy nedošlo a lidé byli uvedeni v omyl. Kriminalisté se domnívají, že mladík může mít na svědomí těchto případů možná i několik stovek. Žádají, aby se jim další poškození, kteří byli podvedeni, ozvali,“ řekl Daněk s tím, že by lidé měli volat linku 158.

Za trestný čin podvodu hrozí mladíkovi až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám