Hlavní obsah

Mňouká mi auto, hlásil strážníkům řidič po cestě z Karlových Varů

Praha

Černého pasažéra si vezl v pátek řidič z Karlových Varů do Prahy. Přes sto kilometrů cestovala v motoru jeho auta kočka, která si ze svého dobrodružství nakonec odnesla jen lehčí zranění. O nezvyklém případu informoval v pondělí Novinky mluvčí pražských strážníků Jan Čihák.

Foto: MP Praha

Kočka cestovala z Varů do Prahy v motoru auta.

Článek

„Když hlídka prováděla kontrolní činnost v ulici Lýskova, všimla si osobního vozidla, které stálo uprostřed ulice, a kolem něj zmateně chodil řidič,“ uvedl na začátek Čihák.

Muži zákona se řidiče zeptali, zda má nějaký problém nebo potřebuje pomoci. Ten odvětil, že mu mňouká auto.

„Hlídka si nejprve myslela, že si muž dělá legraci. Když ale strážníci vystoupili ze služebního auta, zjistili, že odstavený automobil skutečně mňouká,“ konstatoval mluvčí strážníků.

Se šoférem proto otevřeli kapotu motoru a nestačili se divit. Nad ramenem přední nápravy byla schovaná zraněná kočka. Po odmontování krytu motoru pak černého pasažera vyprostili.

„Řidič strážníkům sdělil, že právě přijel z Karlových Varů, a kočka tak asi cestovala více než 100 kilometrů do Prahy,“ shrnul Čihák s tím, že kočka skončila na ošetření v útulku v Dolních Měcholupech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám