Hlavní obsah

Při čelní srážce dvou aut na Karvinsku se zranili čtyři lidé

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Moravskoslezští záchranáři vyjížděli v sobotu ráno k vážné dopravní nehodě do karvinské části Louky. Na rovném úseku silnice se zde srazily dva osobní automobily. Ve vozech ve chvíli srážky cestovali čtyři lidé. Všichni jsou zranění. První pomoc ještě před příjezdem záchranářů jim poskytli policisté Speciální pořádkové jednotky Ostrava, kteří měli zrovna službu a projížděli kolem nehody. Média o nehodě informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Foto: Policie ČR

Honda s peugeotem se v sobotu ráno čelně srazily v Karviné-Louky.

Článek

„Ke střetu osobních vozidel peugeot a honda došlo deset minut před sobotní pátou hodinou ranní. V peugeotu cestovali tři muži ve věku od 42 do 47 let, jeli od Českého Těšína na Karvinou. V hondě byl 20letý řidič, který jel proti nim. Ten zatím z nezjištěných příčin přejel do protisměru a došlo ke srážce,“ popsala nehodu policejní mluvčí s tím, že právě 20letý řidič hondy byl při střetu nejvážněji zraněn.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla byl mladý řidič v automobilu zaklíněn, takže musel být nejdříve vyproštěn. Zasahující lékař u něj zjistil poranění hlavy a nohou. „Jeho zranění byla těžká. Záchranáři jej uložili na vakuovou matraci a po poskytnutí neodkladné péče jej transportovali na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice,“ upřesnil Humpl. Dodal, že další tři muži z druhého havarovaného vozidla byli zraněni lehce nebo středně těžce v oblasti hrudníku a hlavy. „Po ošetření byli předáni na chirurgickou ambulanci nemocnice v Karviné,“ doplnil Humpl.

Foto: Policie ČR

Tři muži, kteří jeli v peugeotu, skončili se zraněními hlavy a hrudníku.

Kriminalisté nyní budou zjišťovat příčinu a průběh této dopravní nehody a míru jejího zavinění. U řidiče peugeotu policie provedla dechovou zkoušku s negativním výsledkem. U 20letého řidiče hondy bude provedena zkouška na alkohol po odběru krve.

Moravskoslezští záchranáři v sobotu ráno zasahovali ještě u další nehody se čtyřmi zraněními lidmi. Ta se stala v Ostravě-Nové vsi. Dva automobily se střetly na tamní křižovatce. Podle mluvčího záchranářů se u srážky zranili dva muži a dvě ženy ve věku od 29 do 40 let. „Všichni byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Pacienti byli přepraveni do ostravské fakultní nemocnice,“ upřesnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám