Hlavní obsah

Čtrnáctiletá dívka vybrala skříňku u bazénu, policii se přihlásil její otec

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Ke krádeži peněženky s platební kartou a hotovostí u bazénu v pražských Letňanech se policii přihlásil muž, který si tam přišel zaplavat se svými dětmi. Věci z otevřené skříňky podle zjištění Novinek vzala jeho 14letá dcera. Tu ale policie stíhat nemůže.

BEZ KOMENTÁŘE: Dívka vzala ze skříňky peněženkuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muž se přišel udat po zhlédnutí pátrací relace na internetu na policejní služebnu. Protože se krádeže dopustila jeho nezletilá dcera, on je podezřelý z trestného činu krádeže ve formě spolupachatelství,“ řekla Novinkám mluvčí policie Jana Rösslerová.

Muž dosud nebyl trestaný. Čtrnáctiletou dceru policie podle zákona stíhat nemůže, takže o případu informovala pracovníky sociálního odboru.

Případ se odehrál na začátku ledna, policie o něm informovala 20. února a požádala veřejnost o pomoc. Poškozený, který přišel k bazénu se svými dětmi, si uschoval své věci do skříňky, kterou uzamkl a odešel. Skříňka se ale otevřela a toho využila rodina, která přišla po chvíli. [celá zpráva]

Místo, aby zavolala personál, prohlížela si vnitřek skříňky, jestli v ní není něco cenného. Pak se převlékli v kabince, dívka zkontrolovala, zda nejsou sledováni, a s peněženkou, platební kartou, dvěma stovkami dolarů a pár stokorunami odešla.

Policie se původně domnívala, že dívka je partnerkou muže. Po jeho výslechu ovšem vyšlo najevo, že je to jeho dcera.

Reklama

Výběr článků

Načítám