Hlavní obsah

Postřelená účetní z Uherského Brodu se podle lékařů zdárně zotavuje

Novinky, lsi
Uherské Hradiště

Sedmatřicetiletá žena, kterou dvěma střelami vážně zranil Zdeněk Kovář při svém řádění v restauraci Družba v Uherském Brodě, je podle lékařů ve stabilizovaném stavu. Plně rehabilituje a dobře zvládá i posttraumatický stres.

Foto: Foto Kastner

Policisté u restaurace Družba

Článek

„Pacientka je mimo ohrožení života ve stabilizovaném stavu na jednotce intenzivní péče chirurgického oddělení,“ uvedla ve středu mluvčí uherskohradišťské nemocnice Adéla Polehňová.

Zraněná prý plně rehabilituje a díky práci doktorů, psycholožky a péči rodiny zvládá velmi dobře i posttraumatický stres.

„Pokud nenastanou komplikace, ošetřující lékař předpokládá dobrý vývoj zdravotního stavu pacientky po stránce fyzické kondice i psychické stability,“ sdělila dále mluvčí.

Žena, která pracuje jako účetní, se stala 24. února terčem útoku třiašedesátiletého Kováře, který při střelbě v uherskobrodské restauraci Družba nejprve zastřelil osm lidí a potom i sám sebe.

Ženě se dvěma střelnými poraněními v oblasti hrudníku se podařilo z restaurace uprchnout. Záchranná služba postřelenou účetní převezla do nemocnice v Uherském Hradišti, kde podstoupila celkem dvě operace.

Reklama

Výběr článků

Načítám