Hlavní obsah

Chatař v noci slyšel ránu a viděl mihotání baterek, policisté pak chytili pytláky

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Všímavý chatař, akční myslivci a dobrá práce policistů. To všechno dohromady napomohlo k dopadení dvojice mužů při nelegálním lovu zvěře na severním Plzeňsku. Pytláci byli zadrženi poté, co střelili jelena siku v honitbě mysliveckého sdružení Luhov.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nejde přitom o žádné nováčky, ale jsou to zkušení šíbři, které v minulosti soud už za pytláctví potrestal. „Stíháme dva muže ve věku 45 a 40 let pro pytláctví a nedovolené ozbrojování,“ potvrdil Právu Jan Koželuh z policejního ředitelství Plzeň-venkov s tím, obvinění muži způsobili škodu za bezmála třicet tisíc korun. K jejich odhalení podle Koželuha napomohla spolupráce policistů s myslivci.

„V noci nám zavolal jeden z chatařů, že slyšel ránu a pak viděl u lesa mihotání baterek. Tak jsme okamžitě jeli na místo. U lesa stálo opuštěné auto a kousek od něho jsme našli čerstvě střeleného jelena. Hned jsme zalarmovali policisty, kteří dorazili i se služebním psem,“ popisoval Právu akci jeden z místních nimrodů.

Policejní pes našel v okolí nejprve batoh s řeznickým nářadím na bourání masa a poté i pušku. Na pytláky pak policisté počíhali u auta, ti k němu přišli až za několik hodin. Už totiž tušili, že jsou prozrazení, ale předpokládali, že tam na ně policisté tak dlouho čekat nebudou.

Později u výslechu přiznali, že jelena nejprve střelili a pak ho šli hledat, protože nepadl hned na místě. Když viděli, že někdo k místu přijíždí, zahodili batoh i zbraň a utekli.

Podle Koželuha stříleli kulobrokovou kozlicí, na kterou neměli zbrojní pas. Tvrdili, že jí koupili od neznámého muže na benzínové pumpě za několik set korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám