Hlavní obsah

Příbuzní neviděli útočníka z Brodu dvanáct let, médiím poslali dopis

– Uherský Brod

Příbuzní Zdeňka Kováře, osminásobného vraha z Uherského Brodu, kontaktovali novináře ve Zlíně a vydali prohlášení. V něm vyjadřují soustrast pozůstalým a upozorňují na to, že útočníka viděli naposledy před 12 lety. Prohlášení zaslal médiím bratr Zdeňka Kováře, který se tak vyjádřil za část rodiny.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Dům útočníka v Javořinské ulici je obehnán policejní páskou.

Článek
Prohlášení rodiny Kovářovy k tragické události v Uherském Brodě dne 24. 2. 2015
Vážení zástupci médií,dovolte nám se vyjádřit k tragické události v Uherském Brodě. Rádi bychom touto formou vyjádřili hlubokou soustrast rodinám obětí. Zdeňka jsme naposledy viděli před dvanácti lety na pohřbu našeho otce. Přestal se s námi stýkat a jakýkoliv kontakt odmítal. Přišel o práci a uzavřel se do sebe. O jeho životě jsme nevěděli nic.Vážení zástupci médií, moc vás prosíme, respektujte naši situaci a nepokoušejte se nás kontaktovat. Moc vám děkujeme za pochopení a ještě jednou vyjadřujeme co nejupřímnější soustrast všem pozůstalým.Rodina Kovářova

Střelec vnikl do restaurace Družba v úterý kolem 12.30 hod. a zastřelil sedm mužů a jednu ženu. Pak zavolal do TV Prima, aby na svůj čin upozornil, a o několik desítek minut později se zastřelil. Terčem útoku se stala také účetní, která utrpěla těžké zranění. Nyní je mimo ohrožení života v nemocnici.

Jediný, kdo střelbu přežil bez zranění, byl host restaurace, který se skoro na dvě hodiny ukryl na WC. Zachránilo se také osm lidí, kteří utekli zadním vchodem. Útočník si na začátku roku obnovil zbrojní průkaz, který měl vydaný od roku 2000. Jeho příbuzným se to ale nelíbilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám