Hlavní obsah

Policie dopadla řidiče, který měl autem zabít chodce v Chebu

Právo, zaš
Cheb

Policie po pěti dnech dopadla muže, kterého podezřívá ze zavinění smrtelné nehody v centru Chebu. Se svým BMW měl projet křižovatku na červenou, nabourat do sanitky se zapnutými majáky a srazit tři chodce. Jeden z nich zemřel. Muži hrozí šestileté vězení.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Řidič BMW po nehodě utekl

Článek

„Podezřelým je šestačtyřicetiletý muž z Františkových Lázní. Bylo proti němu zahájeno trestní stíhání,“ sdělila ve čtvrtek tisková mluvčí krajské policie Zuzana Týřová.

Kriminalisté řidiče podezřívají ze zločinu usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Řidič měl totiž usednout za volant i přes platný zákaz řízení všech vozidel.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Výslechy pokračují

Muž byl umístěn do policejní cely. „Státnímu zástupci bude podán podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby,“ dodala Týřová. Kriminalisté budou během čtvrtka pokračovat ve výsleších. Zároveň žádají šoféra audi typu A nebo A4 tmavé barvy, který může být svědkem nešťastné události, aby se přihlásil na policii.

Nehoda se stala 22. února na světelné křižovatce ulice Evropská s ulicí K Nemocnici. [celá zpráva]

Při nehodě zemřel 72letý chebský spisovatel Stanislav Wintr. Mezi trojicí sražených chodců byly i dvě mladé ženy, které s lehkými zraněními záchranáři převezli do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám